Heerlijk varen in de zomer, wie kijkt er niet naar uit. Natuurlijk wil je dan je eigen bootje, je bent dan niet afhankelijk van verhuurders en anderen. Aluminium boten zijn ideaal voor deze gelegenheden. Je kunt met aluminium boten zo vaak als je wilt het water op. Sterker nog, aluminium boten hoef je er bijna niet uit te halen voor onderhoud! Aluminium boten geven je dus veel vaarplezier en kosten je daarnaast maar weinig tijd. Je kunt dus vooral genieten van het water en de rust zonder je zorgen te hoeven maken over het onderhoud.

Aluminium boten zijn er in verschillende soorten en maten

Welke maat boot je kiest blijft altijd persoonlijk. Je bepaalt natuurlijk voor je een showroom binnen stapt goed waarvoor je de boot gaat gebruiken. Anders zie je door de aluminium boten het bos niet meer. Ga je vooral vaak lekker alleen vissen? Dan is een wat kleinere boot, waarin je goed kunt zitten genoeg. Maak je graag pleziertochtjes met de hele familie door kanalen? Dan heb je al gauw een wat ruimere boot nodig. Gaan jullie graag de zee op? Dan is een stabiele, grotere boot echt wel een pre.
Aluminium boten

Aluminium boten kunnen in het water blijven

In principe gaan aluminium boten jaren lang mee. Ook als je ze niet uit het water haalt. Maar waarom zou je het risico op kapotvriezen of vandalisme lopen? Je hoeft er misschien geen onderhoud aan te plegen, maar een goede bootstalling is eigenlijk wel fijn. Je weet dan zeker, dat als je in de lente je boot weer uit de stalling haalt, dat er geen familie eenden bezit heeft genomen van jouw vaartuig. Ook kun je, als je de boot in de stalling zet, de binnenkant een keer gemakkelijk uitsoppen en de buitenkant controleren. Want veiligheid gaat natuurlijk nog steeds voor alles.

Aluminium boten stel je zelf samen

Als je eenmaal bedacht hebt wat je eisen zijn, dan kan het samenstellen van de boot beginnen. Welke romp kies je, welke motor, welke stoelen en welke bekleding. Zo zijn geen twee aluminium boten exact hetzelfde. Natuurlijk geef je je boot een naam. Traditioneel gezien is dat meestal de naam van de moeder van het gezin, maar je bent natuurlijk altijd vrij om te kiezen. Een leuke, opvallende naam maakt wel dat je boot lekker opvalt in de jachthaven. Een naam geven is natuurlijk niet verplicht, maar het voegt net dát toe aan jouw eigen boot.