Natuurlijk wil je met je boot gewoon lekker varen. Daar heb je dat ding immers voor aangeschaft. Maar soms moet je met je boot over land. Bijvoorbeeld om naar de werkplaats te gaan voor onderhoud. Het is dan handig om een goed passende boottrailer aan te schaffen. Je loopt dan veel minder kans op beschadigingen tijdens het vervoer van je boot. Een boottrailer is misschien niet goedkoop, maar het gaat om de toekomst van je boot. En uiteindelijk ook om je eigen veiligheid. Want dankzij de boottrailer kun je de boot veilig van a naar b vervoeren. Dat maakt de kans op lekkages een stuk kleiner.

Een boottrailer mee op vakantie

Je kan natuurlijk heerlijk met de boot op vakantie in Nederland. Maar wat als je je horizon wilt verbreden en eens naar Scandinaviƫ of misschien juist Frankrijk wilt gaan? Dat is, al varend, nog een hele onderneming. Je kunt dan een boottrailer achter je auto hangen met je boot er op. Alle spullen en je hele gezin fijn in de auto en op de plaats van bestemming haal je de boot van de boottrailer en kan het echte vakantie vieren beginnen. Je kunt er dan, afhankelijk van de grootte van je boot, voor kiezen om op de boot te slapen of toch lekker in een tent, appartement of hotel.

Een boottrailer voor het onderhoud van je boot

Soms is het even nodig dat je boot uit het water is. Bijvoorbeeld als je een houten boot hebt. Deze kun je in de winter niet in het water laten, de kans dat ‘ie dan stuk gaat is te groot. Maar ook een kunststof boot heeft eens in de zoveel tijd onderhoud nodig. In veel jachthavens heb je wel een takel waarmee je je boot op het droge kunt tillen, maar dan… Een eigen boottrailer is wel zo prettig. Je kunt je boot dan op je eigen tempo op het voor jou geschikte moment uit het water halen en voor onderhoud in de werkplaats zetten. Je bent dan niet afhankelijk van anderen.
Boottrailer

Een boottrailer bestellen

Even online een boottrailer bestellen is misschien niet het allerslimste plan. Je moet je echt even verdiepen in de materie en je goed laten voorlichten. Het liefst aan de hand van voorbeelden. Maar je kunt je wel alvast online inlezen. Je kunt dan in een persoonlijk gesprek je voorkeuren aangeven en desnoods op de site laten zien wat je bedoelt.