Het spreekt voor zich dat je voor je scooter verzekeren in de praktijk altijd een bepaalde kostprijs dient te betalen. Het feit dat je op zoek bent naar een scooterverzekering betekent in de praktijk natuurlijk dat je net een dergelijk voertuig hebt aangekocht. We kunnen dan ook gerust stellen dat je wellicht reeds een behoorlijke som geld hebt moeten investeren. Dit kan als gevolg hebben dat je niet meteen staat te springen om om een dure verzekering af te sluiten. Dat hoeft ook absoluut niet. Er bestaan namelijk in de praktijk best een behoorlijk aantal mogelijkheden om ervoor te zorgen dat je jouw scooterverzekering tegen een extra scherpe prijs kan afsluiten. Om welke mogelijkheden het dan precies gaat laten we je graag ontdekken door middel van de hieronder terug te vinden informatie.

1.) Wat is de beste verzekering voor jouw scooter?

De eerste vraag die je, je moet stellen voor wat jouw scooter verzekeren betreft heeft natuurlijk te maken met het type verzekering die voor jou het interessantst is. De ene scooterverzekering is dan ook zeker de andere niet. Je dient er wat dit betreft rekening mee te houden dat het verschil aan dekkingen in de praktijk best aanzienlijk kan zijn. Voor de scooterverzekering geldt wel dat er eigenlijk slechts één verzekering is die wettelijk verplicht dient te worden afgesloten. Het gaat hierbij om de zogenaamde WA-verzekering. Dit type van verzekering is in menig aantal Europese landen verplicht voor alle gemotoriseerde voertuigen die in het verkeer worden gebracht en Nederland vormt daarop geen uitzondering.

 

Bovenstaande betekent niet dat een scooter verzekeren enkel en alleen op die manier mogelijk is, integendeel. Daarnaast is het namelijk eveneens zo dat je er ook voor kan kiezen om een meer uitgebreide verzekering af te sluiten. Op dit vlak maken we een onderscheid tussen: 

 

  1. Een WA + beperkt casco scooterverzekering;

  2. Een WA + volledige casco scooterverzekering; 

 

Voor allebei de bovenstaande verzekeringen geldt dat ze de WA-dekking aanvullen met extra dekkingen die ook eigen schade aan de scooter dekken. De mate waarin dat gebeurt is afhankelijk van de verzekeringspolis in kwestie. Het uitvoeren van een objectieve vergelijking is dan ook in de praktijk altijd een absolute must. Enkel en alleen op die manier zal je namelijk kunnen vaststellen wat nu voor jouw specifieke scooter echt de interessantste keuze is. 

2.) Let goed op alle dekkingen bij een scooter verzekeren 

Ga je een scooter verzekeren? Dan spreekt het voor zich dat je speciale aandacht zal willen besteden aan alle verschillende dekkingen die er aan je aangeboden worden. De basis voor deze dekkingen wordt gelegd door de keuze voor het soort scooterverzekering. Bij de WA-verzekering is het dan ook zo dat je uitsluitend WA bent verzekerd. Heb je ervoor gekozen om een beperkt of een volledige cascoverzekering af te sluiten? Dan zal je daarbij kunnen rekenen op extra dekkingen die ook bepaalde vormen van eigen schade in zullen dekken. 

 

Bovenstaande is echter nog niet alles. Ook voor een scooter verzekeren geldt namelijk in de praktijk dat het eveneens mogelijk is om verschillende extra dekkingen aan je bestaande verzekering toe te voegen. Het gaat daarbij concreet om dekkingen zoals hieronder vermeld: 

 

  1. Een bestuurdersverzekering; 

  2. Een rechtsbijstandsverzekering; 

 

Voor allebei de bovenstaande verzekeringen geldt dat niet iedereen ze bij een scooter verzekeren wenst af te sluiten, maar toch kunnen ze ongelofelijk interessant zijn. Heb jij wel interesse in de extra dekkingen die deze verzekeringen je voor je scooter kunnen aanbieden? Vergeet dan absoluut niet om ook deze af te sluiten via Diks.nl!

3.) Houd bij aankoop reeds rekening met je verzekering

Hoe kan je nu precies bij aankoop van een scooter reeds rekening houden met de verzekering die je gaat afsluiten. Het is een vraag die ongelofelijk veel mensen zich stellen en waar er in de praktijk niet zomaar een duidelijk antwoord op kan worden gegeven.. althans zo lijkt het. De reden waarom we deze tip geven heeft dan ook vooral te maken met het feit dat veel mensen tegenwoordig bij het kopen van een scooter vooral kiezen voor een voertuig dat over zo sterk mogelijke specificaties beschikt. Een scooter kopen met een groot vermogen is natuurlijk interessant, maar anderzijds stuwt het wel ook de prijs van je verzekering in de hoogte. 

 

Is het voor jou belangrijk dat je, je scooter kan verzekeren tegen een zo laag mogelijke kostprijs? Dan zal je er altijd aandachtig voor willen zijn dat je niet moet overgaan tot het kopen van de meest zware scooters op de markt. Doe je dat toch? Dan zal het bij jou wellicht meteen duidelijk worden dat het afsluiten van de goedkoopste verzekering voor je scooter niet meer tot de mogelijkheden zal behoren. 

4.) Kijk ook goed naar je eigen schadeverleden

Bij een scooter verzekeren wordt er net als bij een auto overigens ook altijd gekeken naar het profiel waar de bestuurder over beschikt. Het gaat hierbij dan niet alleen om de ervaring van de bestuurder, maar zeker ook om het feit of hij of zij bijvoorbeeld in het verleden reeds veelvuldig betrokken is geraakt bij ongevallen met verwijtbare schade of niet. Is dat niet het geval? Dan zal je meteen kunnen concluderen dat je scooter verzekeren op de meest voordelige manier perfect tot de mogelijkheden behoort. Heb je in het verleden wel al eens te maken gekregen met verwijtbare schade? Dan kan het meteen een ander verhaal worden! 

Je nieuwe scooter verzekeren op het ogenblik dat er reeds sprake is geweest van in het verleden die jou te verwijten viel zorgt er in de praktijk voor dat je een iets groter risico zal vormen voor de verzekeraar. Dat kan als gevolg hebben dat er een grotere premie dient te worden betaald. Let wel, in vergelijking tot de grotere premie bij de autoverzekering is het zo dat deze in het geval van de scooterverzekering nog een stuk meer binnen de perken blijft. Bovendien kan deze hogere premie ook verschillen afhankelijk van de verzekeraar van je keuze. Ook op dit vlak kan het vooraleer een scooter verzekeren dus zeer interessant zijn om de scooterverzekering vergelijken uit te